Meningen med livet

For en tid tilbake pratet jeg med en venn om det store spørsmålet "Hva er meningen med livet?" I mange år hadde jeg selv vandret rundt på denne jorden uten noe svar. Jeg hadde nylig funnet svaret mitt, og var overbevist om at jeg endelig hadde funnet det beste svaret på dette store spørsmålet, og jeg ivret etter å si hva det var. 

Da han spurte meg om meningen med livet, så svarte jeg "Min mening med livet er å være lykkelig, og å bidra til at andre også er lykkelige." Jeg visste at dette var mitt svar, og at andre har sitt eget svar. Ingen svar er feil, for alle er personlig, og så lenge man svarer ærlig, så svarer man riktig.

Da jeg spurte han det samme spørsmålet, så ble jeg nesten litt skuffet. Jeg trodde jeg hadde funnet det perfekte svaret, men jeg skjønte fort at mitt svar bare var en liten del av det store bildet. Svaret hans var så genialt, og det er faktisk et svar man kan gi et uskyldig barn som spør hva meningen med livet er.

"Å finne meningen med livet", svarte han.

Når meningen med livet er å finne meningen med livet, så gir livet en mening. Og når man etter hvert også finner sin egen mening med livet, så har man en ny mening med livet, og livet gir fortsatt mening, uansett hva den meningen er.

Når man ikke har en mening med livet, så gir ikke livet noe mening, og da er man faktisk ikke langt unna en depresjon. Og er man allerede inne i en depresjon, så kan veien ut virke uendelig lang. 

Jeg har levd nesten alle mine år uten en mening med livet, og da er det ikke rart at jeg var i ferd med å gi opp når livet ble for vanskelig. Jeg har hatt flere perioder i livet der jeg ikke har ønsket å fortsette, men helt siden jeg fant min mening med mitt liv, så har jeg ønsket å leve. For første gang i livet gledet jeg meg over livet, og jeg ønsker å leve det godt og lenge.

Meningen med livet er å finne din egen mening med livet

#livet #livsfilosofi #filosofi #depresjon #livsglede #hippie #barn #lykke

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

vilbedreverden

vilbedreverden

30, Agdenes

Jeg er en grubler. En tenker. En hobbyfilosof. Jeg er i stadig endring på grunn av nye personlige erfaringer. I møte med andre mennesker som har andre erfaringer enn meg endrer jeg gjerne mening eller holdning. Ikke fordi jeg er svak, men fordi jeg ser ting fra et annet perspektiv. Til eldre jeg blir, til mer innser jeg hvor mye jeg ikke vet. Jeg har ingen rett til å bedømme andre mennesker. Alle opplever verden ut fra egne erfaringer. Målet mitt med denne bloggen er ikke å utlevere meg selv. Ønsket mitt er å kunne bidra til å hjelpe andre, og meg selv, til å få et bedre liv. Måten jeg vil prøve å gjøre det på, er å dele mine tanker (og erfaringer). Jeg mener ikke at mine tanker er riktig eller galt, men de kommer fra mine erfaringer. I dag tror jeg at: flere erfaringer kan gi flere synspunkt. Og med flere synspunkt kan man få et bredere perspektiv. Med et bredt perspektiv kan man få større toleranse. Og med større toleranse tror jeg at man kan få et bedre utgangspunkt til å nå målet om et bedre liv. Det er ikke sikkert jeg tror dette om 30 år. Da har jeg kanskje erfart noe annet. Men dersom jeg ikke prøver, så vil jeg aldri få vite det.

Kategorier

Arkiv

hits